Keno Xpress Svenska Spel

Lär dig spela svenska spels Keno Xpress

Förutom den traditionella Keno-varianten där dragningen sker i tv har Svenska Spel sedan 2009 även en variant som heter Keno Xpress. Det här spelet spelar du online på deras hemsida och dragningen sker på direkten.

Spelbricka

Xpress-varianten av spelet skiljer sig inte så mycket från det traditionella Keno-spelet hos Svenska Spel. Även på denna spelbricka finns 70 nummer där spelaren fyller i mellan 1 och 11 nummer. Direkt när man lämnat in brickan sker dragningen av de 20 numren.

Vill du slumpa fram numren kan du använda HuxFlux knappen. Genom att först ange vilken Xpress-nivå du vill spela på och sen trycka på HuxFlux så slumpar du fram det antal nummer du vill lämna in.

Spel på Kung Keno

Även på detta spel kan du välja om du vill dubbla din insats och vara med och spela på Kung Keno som dras bland de 20 nummer som redan slumpats fram. Har du spelat på numret som blivit Kung Keno vinner du extra mycket, i regel tre gånger så mycket som om du inte hade spelat på Kung Keno. Detta gäller dock inte vinsten för 11 rätt som alltid är 2 miljoner om du spelat på Kung Keno oavsett hur mycket din insats är.

Annorlunda vinstutbetalning

I Keno Xpress kan du även vinna pengar när du inte får in någon träff alls. Spelar du på fem nummer eller fler utan att få ett enda rätt får du som minst insatsen tillbaka om du inte spelat på Kung Keno.

Vinsttaket är mycket lägre i Keno Xpress än den är i vanliga Keno. Som mest kan man vinna 2 miljoner om man prickat in 11 rätt på kupongen.

Minsta insats 5 kr

Minsta insats är fem kronor, och högsta är 100 kr. Vill man spela på Kung Keno är det dubbla insatsen som gäller.

För detta spel är nettoutdelningen till spelarna 55%, precis som i Svenska Spels traditionella Keno där dragningen TV-sänds.

Tekniska problem och ångra spel

Du behöver inte oroa dig för att spelet försvinner om det skulle uppstå några tekniska problem. Ditt spel finns sparat hos Svenska Spel och du kommer få in din vinst på kontot.

När du spelar Keno Xpress kan du inte ångra ditt spel. Dragningen sker omgående och din kupong är därför använd.

Sunt spelande

Tänk på att Svenska Spel erbjuder spelare flera olika verktyg för att både övervaka och begränsa spelandet. Exempelvis kan man välja ett maxbelopp som man får spela för per vecka, denna funktion kallas för veckobudget. Om man sen vill ändra beloppet dröjer det en vecka innan förändringen går igenom.