Regler och strategi

Kenospelets regler och strategi

Man skulle kunna beskriva Keno genom att säga att det är ungefär som bingo fast tvärtom. Istället för att man kryssar i numren som dras på spelbrickan så har man på förhand kryssat i de nummer man tror kommer att dras. Får man in tillräckligt många rätt så vinner man, och får man in alla rätt så vinner man stort!

Finns ingen vinnande strategi

Keno är ett slumpens spel, och det finns inga speciella vinststrategier att använda sig av. Det man däremot bör göra innan man sätter igång att spela är att titta på spelets regler och vinstutbetalning, för att man ska få ut så mycket spel för pengarna som möjligt.

Vinstens storlek påverkas av hur många nummer man satsat på, har man endast satsat på tre nummer och får in två rätt så kommer vinsten bli högre än om man satsat på fem nummer och prickar in samma antal rätt, denna regel gäller i alla spel oavsett var man spelar.

Leta efter ett spel med regler och strategi som passar dig

Har man ett litet spelkapital och vill vinna mindre summor bör man leta efter ett Keno-spel som betalar bra för små vinster och mindre för höga vinster. Har man däremot en stor portmonnä kan man satsa på de spel med riktigt höga vinster för fullträffarna, men som samtidigt betalar mycket mindre när man får färre rätt. Genom att jämföra olika spels utbetalningsplaner kan du se vilket spel som är mest fördelaktigt beroende på hur många nummer du vill spela på och vilken strategi du vill använda.

I Keno finns också ett extraspel, det innebär att man satsar dubbelt så mycket och dels får en bättre vinstutbetalning samt möjlighet att få in ytterligare en fullträff om ett av de nummer man har på brickan skulle bli dragen i specialspelet. Hos Svenska Spel kallas detta extraspel Kung Keno, men hos onlinecasinon kallas det för olika saker, bland annat Power Keno. Har man det nummer som dragits som Kung Keno vinner man alltså extra mycket.

Det är helt valfritt om man vill spela på extraspelet eller inte.

Regler varierar mellan olika spel

Hur många nummer kan man då satsa på? Det är lite olika regler beroende på var man spelar. I en del spel kan man satsa på max 10-12 nummer, medan andra tillåter spel på upp till 15 nummer. Med på Keno-kupongen finns oftast 70 nummer att välja mellan, ibland 80. Det är också lite olika hur många av dessa nummer som sen kommer dras i dragningen men normalt är 20 nummer.